Da, m am dus… Duminica pe 19!

Posted by Paparazza on 24/02/2017 in 6 Vine Presa |

Cand esti preocupat de soarta tarii asteia, in acceptiunea mea umila…TE DUCI LA VOT, NENE! Te duci! Am fost (nu ca sa ma plimb, recunosc) dar mereu am ales de cand ma stiu cu dreapta si prin dreapta judecata… Sunt in asentimentul „protestantilor”, dar prefer sa ma abtin de la a merge in fata unei cladiri in care am intrat de cateva ori cu misiune de angajare prin concurs (niciodata n am sa repet experienta si timpul irosit invatand legi si ordonante stupide, atunci cand stii ca totul e aranjat si nu esti oricum printre ei, de ai lor) sau conferinte la care am intrat acreditata fiind, in perioada mea de purtator de legitimatie de presa centrala.

Bai, pe scurt… sunt indignata de soarta tarii, de oamenii din ea, de tinerii posesori de carnet de conducere sau batranii ce nu dau pe la vizele medicale atunci cand trebuie sa si schimbe dioptriile si sa fie lasati pe dreapta, fara permisiune de a conduce pe drumuri publice. De profesorii care’si anunta sedintele prin sms sau aplicatii de Android sau iOS. Sunt satula de cozile pe care le stai in picioare in fata unor functionare ale ANAF ului… de spitalele de stat nu mentionez pentru ca am norocul sa fiu sanatoasa si ai mei dragi sa aiba grija de ei atat de bine si fara ajutorul unui medic… dar mi e groaza sa ma gandesc ipotetic cum o sa reactionez daca se va intampla vreun accident. Costurile unor analize sau ecografii la privat iti dau gaura la buget instant, costul unei vacante in Romania se ofera „mincinos” in pachete frumos impachetate si cuvinte dulci… iti iei super teapa la hotel de 4, 5 stele, abia deschis… aflat pe Valea Prahovei… si nu dau alte detalii, dar sincer… muncesc atat cat stiu s o fac pentru banii unui sejur de 3 zile in tara mea… e tara frumoasa si… de aici incepe sa mi para rau ca prefer sa raman in tara asta… nu stiu cum sa mai raspund elegant curiosilor ce mi adreseaza deja cliseul: „De ce nu pleci?”…

Sambata trecuta am hotarat sa merg la biserica pentru slujba pomenirii mortilor. Pentru ca traditiile in Romania spun conform unui calendar ortodox ca asta trebuie sa insemne ziua de sambata. Duminica imi place sa ma plimb in Bucuresti, daca decid sa raman acasa… Duminica trecuta am fost in jurul pranzului in Piata Victoriei… in fuga si pe fuga… cu o vreme deloc prietenoasa, urmarind cateva persoane adunate acolo. Un domn purtand o cruce in spate si un altul infrigurat acoperit de o piele de animal blanos… Erau 7 sau 8 persoane. Atat. Am ales doua pungi in care am pus cateva de ale gurii si mai putin alcool… (nu mi place nici sa l ofer, n ai ce mi face…)! Si am fost intampinata cu „Bine ai venit in Piata…” emotiile cand ofer pomana sunt la cote maxime pentru mine, dar mi am facut curaj si am reusit sa ma simt bine. Sa ma bucur ca ei pot sa fie asa cum eu n am putut. Sa treaca vantul peste ei si ploaia care a si inceput mai tarziu pe seara… Duminica am dat pomana celor 7 prezenti acolo, romani de ai mei. Nu am programat sa scriu textul asta, dar m am enervat un pic citind stirile despre noile taxe auto. Despre sfidarea guvernantilor si despre aberatiile si greselile de procedura, viciile dintr o hotarare judecatoreasca… termenele acordate unui proces ce se intind pe luni distanta si NUP urile de dupa cercetari inexistente.

Am toata stima pentru batrani, bunici si educatori, medici de suflet si preoti cu har… dar ma credeti ca am ajuns in Piata Victoriei cu 2 pachete (atat mi am luat cu mine) pentru ca in curtea unei biserici un om ce parea sarman si in nevoie a refuzat sa primeasca?

Si atunci fac si eu legatura… ai alocatia copiilor pe care ii trimiti la cersit, esti asistat social si vrei doar bani de pomana atunci cand intinzi mana la intersectii?

In fine, povestea mea se termina cu bucuria unei fapte bune si multumirea unui om purtator de cruce in Piata Victoriei care a spus in momentul in care a primit sfios unul dintre cele doua pachete: „Sa l impartim frateste, sa fie primit…” Era un domn reprezentat al religiei in care tinerii posesori de smarturi nu cred… Si asta nu datorita tampeniilor care ii preocupa specifice varstei, ci din lipsa de interes general manifestat si chemare…

Piata Victoriei. Duminica pe 19 februarie… #17 Si da, am noroc ca n am nevoie de apel la 112… Si n am nici credite pe nici macar un an sau pana la 30 de ani sau copil nascut fara viitor in Romania!

Dar eu sunt fata aceea de 10 ani impliniti fix atunci cand Ceausescu a fost impuscat la televizor… povestea mea de Craciun din ’89… Eu sunt #anticomunism forever!

Copyright © 2016-2018 Paparazza All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.